> Tavuk Dolmasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Tavuk Dolmasi1,5 kg büyüklüğünde bir tavuk "Ciğerinin ve yüreğinin olması tercih edilir "70 gr Margarin 4 dilim bayat ekmek Ekmekleri ıslatacak kadar süt 1 demet maydanoz 1 kalın kabuklu limon 2 yumurta Muskat "cevzi bevva "Mısır Çarşısında veya baharatçılardan temin edilir" Tuz Karabiber "Viyana Usulü" Viyanaya has bir tavuk dolması çeşidi Tavuk ciğerini ve yüreğini kıyma makinesinden geçiriniz veya çok ince kıyınız Ufalanmış sütte yumuşatılmış ekmeği, kıyılmış bir demet Maydanozu, yarım kahve kaşığı toz halinde muskatı tuzu ve karabiberi ve margarinin yarısını katınız Limon kabuğu rendesini ve yumurtaları da koyduktan sonra iyice karınız Bu harcı tütsülenmiş yıkanmış içi temizlenmiş tavuğun içine doldurunuz![]() Tavuğun boyun kısmını ve gerisini harc dışarı çıkmayacak şekilde dikiniz ![]() Kalan margarini ufak parçalar halinde pyrex fırın kabına yerleştirilmiş tavuğun üzerine koyunuz 200 derece ısıtılmış fırının orta kısmına üstü açık olarak sürünüz Arada sırada pyrex içindeki suyu kurumaması için tavuk üzerine gezdiriniz![]() Tavuk pembe pembe olmalıdır ![]() Afiyet Olsun !…
|
|
|
|