> Borsch |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> BorschMalzemeler: Sığır eti (kuşbaşı) Yarim kg ![]() Tereyağı 1/4 bardak Havuç (dilinmiş) 3 adet Kereviz (kıyılmış) 1/2 bardak Soğan (kıyılmış) 4 adet Et suyu 2 kg ![]() Pancar (kıyılmış) 4 adet Patates (küp küp dogranmis) 3 adet Lahana (kıyılmış) 1 bardak Domates 2 bardak Defne yaprağı 1 adet Sarımsak (dövülmüş) 1 diş Tuz 2 çay kaşığı Kırmızı şarap (istenirse) 1/2 bardak Maydanoz 1-2 sap Şeker 1 çorba kaşığı Yoğurt (veya smetana, her servis için) 1 çorba kaşığı Yapilisi: Büyük bir tencerede et, yağ ile kavrulur ![]() Havuç, kereviz, soğan katılarak kavurmaya devam edilir ![]() Pancar, lahana, domates, defne yaprağı, sarımsak, tuz, maydanoz, şeker ve şarap konarak hafif ateşte, en az bir saat pişirilir ![]() Patatesler katılır, 15 dakika daha pişirilir ![]() *Yazın soğuk, kışın sıcak olarak servis yapilie 8-10 kişiliktir
|
|
|
|