> Hamsi Ekşilisi (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Hamsi Ekşilisi (4 Kişilik)MALZEMELER 1 kg Hamsi250 gr yeşil biber3 adet domates 2 adet limon 4 diş sarımsak 1 demet maydanoz 5 adet kuru soğan 1 çay kaşığı karabiber 1 su bardağı zeytinyağı Tuz HAZIRLANIŞI Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız Soğanları ince kıyıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurunuz![]() Biberleri enlemesine kesip ilave ediniz 2 domatesi küp şeklinde keserek ilave ediniz Maydanozu ince doğrayınız![]() Sarmısakları küçük parçalar halinde kesiniz Karışıma iave ediniz Tuz ve karabiberini de koyunuz 2-3 dakika çevirip fırından indiriniz Fırın tepsisine hamsilerin yarısını derileri tepsiye gelecek tarzda diziniz Üzerlerine karışımı döküp onun da üzerine kalan hamsileri, derileri yukarı bakacak tarzda diziniz![]() Ayırdığınız domatesi ve limonun birini halkalar halinde kesip hamsilerin üzerine dekoratif bir şekilde diziniz Diren limonu sıkıp suyunu tepsiye ilave ediniz 160-180oC fırında 30 dakika pişirip soğumaya bvırakınız Soğuk servis yapınız![]() Not: Bu yemek tipik bir Rize yemeğidir
|
|
|
|