> Hamsi Kuşu (6 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Hamsi Kuşu (6 Kişilik)MALZEMELER 1200 gr Hamsi 2 Tatlı Kaşığı Tuz 1/4 Demet Maydanoz 2 Orta Boy Soğan 2 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı1/2 Yemek Kaşığı Çamfıstığı 1/2 Su Bardağı Pirinç 1 Su Bardağı Su (sıcak) 1/2 Yemek Kaşığı Kuşüzümü 1/4 Tatlı Kaşığı Kara biber 1/4 Tatlı Kaşığı Şeker 1/3 Su Bardağı Mısır unu 2 Adet Yumurta 6 Yemek Kaşığı Sıvı yağ (kızarırken çektiği) HAZIRLANIŞI Balıkları temizle, kuyruklarını koparmadan kılçığını çıkar, yıka, 1 tatlı kaşığı tuz ekle karıştır, süzgeçte 15 dakika beklet ![]() Maydanozu yıka, ayıkla Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, zeytinyağı ve çamfıstığı ile birlikte tencereye koyup kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 7-8 dakika öldür![]() Pirinci yıka, süz, soğana kat, 1-2 kez çevir Suyu ve kalan tuzu koy, karıştır Kuşüzümünü serp Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene değin 15-20 dakika pişir Maydanozu kıy, kara biber ve şekerle birlikte pilava ekle, karıştır Hamsilerden iki adedinin boş kısımlarını mısır ununa batır, kuyrukları aynı tarafa gelecek şekilde avucuna ser, ortasına 1 tatlı kaşığı kadar pilav koy, üçüncü hamsinin de dış kısmını unla, için üzerine kapat, kuyruk ve baş kısımlarını bükerek iyice yapıştır, kuşa benzer dolmalar yap![]() Yumurtayı çırp, dolmaları batırarak kızdırılmış derin yağda kızart ![]() Not: Karadeniz yöresi yemeklerindendir Şekli kuşa benzediği için bu adı almıştır Hamsi Dolması da denebilir Sebze salatası ile servis edilir![]() |
|
|
|