> Mısırlı biber dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Mısırlı biber dolmasıMALZEMELER 1 su bardağı Amerikan Pirinci 8 adet büyük boy dolma biber 1-1/4 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz karabiber 400 gr Konserve barbunya fasulyesi (suyu süzülmüş)300 gr Konserve mısır (suyu süzülmüş)1 baş orta boy doğranmış soğan 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi 100 gr Doğranmış yeşil acı biber1/2 çay kaşığı toz kimyon 50 gr Kaşar peyniri (isteğe bağlı)Süslemek için kırmızı biber halkaları HAZIRLANIŞI Biberlerin saplarını çıkarın ve içindeki çekirdeklerini ayıklayıp yıkayın Biberleri bir tencerede kapağı kapalı olarak 5 dakika kadar haşlayarak suyunu süzün Biberlerin içini tuz ve toz biber ile ovarak bir kenarda bekletin Bir kabın içinde pirinç, fasulye, mısır, soğan, ceviz, acı biber, kimyon ve 1 çay kaşığı tuzu iyice karıştırın Biberlerin içini pirinç karışımı ile doldurun Dolmaları fırın kabına dizip üzerini folyo kağıt ile örtün 250 derece fırında yaklaşık 20-30 dakika pişirin Tepsinin üzerindeki folyoyu çıkarıp dolmaların üzerine kaşar peyniri serpiştirin Peynir eriyene kadar 5 dakika daha fırınlayın Üzerini kırmızı biber ile süsleyerek servis yapın![]() Her servis 282 kalori, 9 gr Protein, 10 gr Yağ, 41 gr Karbonhidrat, 5 gr Lif, 0 miligram kolesterol ve 581 miligram sodyum içerir
|
|
|
|