Kalbura Bastı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalbura Bastı TarifiMalzemeler 250 gr, eritilmiş margarin 1 su bardağı süt (250 gr) 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ 1 avuç tozşeker Limon kabuğu rendesi 1 paket kabartma tozu 6 su bardağı un 250 gr ceviz1 su bardağı irmik Tarif Bilgileri Kategori: Tatlı Tarifleri Puanı: 5 Tarifi Yazdır Yapılışı Bütün malzemeyi derin bir kaba koyun Üzerine eritilmiş yağı ilave edin Karıştırın İçine cevizleri koyun Kalburabastı şeklini verin Üstünü rendeye bastırarak tırtıklı yapın Tepsiye dizip, pişirin Şurubu: 4 bardak şeker, 3 bardak su ile koyu bir şurup hazırlayın Biri soğuk diğeri sıcak olacak şekilde kalburabastıya dökün
|
|
|
|