> Kıvırcıklı Kuzu Kapama (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Kıvırcıklı Kuzu Kapama (4 Kişilik)MALZEMELER 1 Adet Patates 1 Adet Kıvırcık Marulun Göbekli Kısmı 350 gr Kuşbaşı Et1 Adet Orta Boy Soğan 1 Adet Orta Boy Havuç ½ Demet Dereotu ½ Çay Bardağı Sıvı Yağ 1 Kaşık Margarin Tuz , Karabiber HAZIRLANIŞI Ön hazırlık olarak etleri basınçlı tencereye alalım Üzerini 3 parmak aşacak su ilavesi ve tuz ile etleri haşlayalım Sonra etleri ateşten alalım![]() Ayrı bir tencerede soğanı sıvı yağ ve margarin ilavesi ile pembeleştirelim Havucu ilave edip,sote edelim 3-5 dakika daha kavurup,haşlanan etleri suyu ile birlikte ekleyelim Orta boy patatesi soyup,yarısından keselim ve tencereye aktaralım Tuzunu,biberini kontrol edip,pişmeye bırakalım![]() Ateşten almadan birkaç dakika önce,kalınca doğranmış kıvırcık marulu ilave edelim Ateşten aldıktan sonra servis tabağının ortasına patatesi alalım Kenarlarına etleri yayıp,dereotunu serperek,servis yapalım![]() |
|
|
|