> Kadınbudu Köfte (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Kadınbudu Köfte (4 Kişilik)MALZEMELER 600 gr Kıyma 1 Adet Soğan 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber 2 Adet Yumurta Sarısı 1 Kahve Fincanı Haşlanmış Pirinç 1 Su Bardağı Un Tuz Ayçiçek Yağı HAZIRLANIŞI Kıymayı geniş bir kaba alın Rendelediğiniz kuru soğanı, 1 çay kaşığı karabiberi, kırmızıbiberi ve tuzu tencereye ekleyin 1 adet yumurtanın sarısı ile, daha önceden haşladığınız pirinci de ilave edin Tüm malzemeleri iyice karıştırıp hamur yapın![]() Elinizle köfte hamurundan bezeler koparıp, büyükçe şekiller verin Diğer taraftan tencereye su koyun Su kaynayınca köfteleri suyun içine atın 1-2 dakika tutup çıkardıktan sonra önce una sonra yumurta sarısına buladığınız köfteleri ayçiçek yağında kızartıp servis yapın
|
|
|
|