![]() |
Künefe |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() KünefeMalzemeler:300 gr ![]() 200 gr ![]() 200 gr ![]() 1 yemek kaşığı pekmez 4 yemek kaşığı kaymak 4 yemek kaşığı çekilmiş yada adet fıstık Şerbeti için: 1,5 su bardağı su 250 gr ![]() 2 damla limon suyu Yapılışı: Toz şeker ve suyu sos tenceresine alın, limon suyunu ekleyin ve karıştırarak kaynatın ![]() ![]() Tel kadayıfı ince ince didikleyin ve bıçağınızla 2-3 kez üstünden geçin ![]() Künefe kabınızı (porsiyonlar halinde yapacaksanız kalıplarınızı) kalın bir tabaka halinde tereyağı ile yağlayın,kalan tereyağını eritin ve pekmezide ekleyerek kıydığınız kadayıflarla karıştırın ![]() Kadayıfın yarısını boşluk kalmayacak şekilde kabınıza yayın ve üzerini elinizle hafifçe bastırarak sıkıştırın ![]() Ufaladığınız tuzsuz peyniri üzerine yayın ve kalan kadayıfları üzerine koyarak tekrar hafifçe bastırın ![]() ![]() Kızarmış sıcak künefenin üzerine hiç bekletmeden soğumuş olan şerbeti döküp kaymak ve fıstık ile süsleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|