Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
jöleli, muhallebi

Jöleli Muhallebi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Jöleli Muhallebi



Malzemeler:
10–12 adet kırmızı erik
Jöle için:

1 paket limon aromalı jöle
1 su bardağı sıcak su
Muhallebi için:
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı buğday
Tatlıya ilave edeceğiniz meyvelerin çekirdeklerini çıkarıp istediğiniz şekilde dilimleyin Toz jölemizi bir kaba alın ve içine bir su bardağı sıcak su katarak jöle eriyene kadar karıştırın Tatlıyı yapmak istediğimiz kabı seçerek içini ıslatın ve sıvı durumdaki jöleyi kaba dökün (Ben gül şeklinde silikon kek kalıbı kullandım) Meyveleri jölenin üzerine ekleyin ve hemen buzdolabına kaldırın
Muhallebi için tüm malzemeyi küçük bir tencereye, varsa sosluğa alın Orta ateşte iyice koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın Muhallebinin ılınmasını bekleyin ve kapta donmuş olan jölenin üzerine ekleyerek, dolapta 2–3 saat bekletin Jöleyi Servis etmeden hemen önce jöle kalıbını başka bir kabın içinde 1 -2 dakika kadar bekleterek ters çevirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.