![]() |
Krem Karamel |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Krem KaramelMalzemeler: Krem için: 6 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 litre süt Karamel için: 1 su bardağı şeker 6-7 yemek kaşığı su Yapılışı: Öncelikle küçük bir teflon tavaya karamel için şeker ve su konur ![]() ![]() Dikkat edilmesi gereken karamelin rengi çok koyulaşmadan ocaktan almaktır, çünkü siz farketmeden karamel yanabilir ![]() ![]() Derin ve geniş bir kapta oda sıcaklığında yumurtalar ve şeker yoğunlaşana ve köpürene kadar çırpılır, içine 1 paket vanilya ilave edilir ve 2 dk ![]() ![]() ![]() ![]() Mikser kullandığınız için yumurtalar aşırı şekilde kabaracak (Aman bu ne biçim tarif 50 kişilik krem karamel çıkar bundan demeyin ) Üzerinde biriken köpükleri sıvı karışım görünene ve köpük tamamen temizlenene kadar kepçe ile alın ![]() Karamel koyduğunuz kaplara bölüştütün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaplarından çıkartarak ılınmasını bekleyin ve buzdolabına alın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|