![]() |
Elmalı Turta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı TurtaMalzemeler: 2 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, 150 gr ![]() 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, aldığı kadar un İç Malzemesi: 5-6 tatlı elma, 4-5 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 su bardağı dövülmüş fındık Yapılışı: Geniş bir plastik kaba hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp poğaça hamurundan biraz daha sert bir hamur elde edin ![]() ![]() Diğer hamuru bir tepsiyi yağlayıp içine eşit şekilde yayın (ben küçük boy kelepçeli kap kullandım) ve çatalla tabanda delikler açın ![]() Elmaları kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin,teflon tavada üzerine şekeri ve tarçını ekleyip suyunu çekene kadar pişirin ![]() Soğuyan elmalı malzemeyi tepsiye yaydığımız hamurun üzerine eşit şekilde yayın onun üzerine de fındığı serpin ![]() Kenara ayıdığımız hamuru oklava yardımızya yarım santimetre kalınlığında açın ve bıçak yardımıyla uzun şeritler halinde kesin ![]() Daha sonra elmalı için üzerine küçük kareler oluşturacak şekilde dizin ![]() Önceden ısıttığınız 180 dereceli fırınınızda üzeri ve altı kızarana kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|