Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kıymalı, pazı, sarma

Kıymalı Pazı Sarma

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Pazı Sarma



Malzemeler:

1 demet pazı
125 gr az yağlı kıyma
2 adet orta boy soğan
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
4yemek kaşığı saf zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Pazılar sert saplarından ayıklanır (ama atılmaz) ve yaprakları koyu yeşil rengini alıncaya kadar sıcak suda bekletilir Veya az kaynatılır
Kıyma bir kaba alınır içine soğan yemeklik doğranır Salça yıkanmış pirinç, elde küçük doğranmış sarımsaklar, 3 yemek kaşığı yağ ve tuz, karabiber ekleniraynı yaprak sarması gibi fakat biraz kalınca sarılır Tencerenin dibine ayıklanmış pazı sapları yerleştirilir Sarılan pazılarımız üzerine dizilir Sarma işlemi bittikten sonra kalan 1 yemek kaşığı yağımız üzerine gezdirilir Ve yeterince su ilave edilerek pişirilir Özellikle yoğurt ile servis edilir
Afiyet olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.