![]() |
Hünkar Beğendi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hünkar BeğendiMalzemeler : Beğendi için; 5 adet orta boy patlıcan 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz, karabiber yarım limon Hünkarın bizzat kenisi için; 750 gr kuşbaşı dana ya da kuzu eti 2 adet kuru soğan 2 adet domates ya da 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı tuz, karabiber Hazırlanışı: Kuru soğanları yemeklik doğrayın, domatesi rendeleyin, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve kuşbaşı etleri bu malzemeyle karıştırın ![]() Tuzunu ve karabiberini ekip, suyunu koyun ve etler yumuşayıncaya dek pişirin ![]() ![]() ![]() Varsa ocak üzerinde mangalda yada de tepsiye yağlı kağıt yayıp, patlıcanları fırında közleyin ![]() ![]() Başka bir tencerede tereyağını eritin, unu pembeleşinceye dek kavurun ![]() ![]() ![]() Servis için önce tabaklara beğendiyi paylaştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|