Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beğendi, hünkar

Hünkar Beğendi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hünkar Beğendi



Malzemeler :
Beğendi için;
5 adet orta boy patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz, karabiber
yarım limon
Hünkarın bizzat kenisi için;

750 gr kuşbaşı dana ya da kuzu eti
2 adet kuru soğan 2 adet domates ya da
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Kuru soğanları yemeklik doğrayın, domatesi rendeleyin, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve kuşbaşı etleri bu malzemeyle karıştırın
Tuzunu ve karabiberini ekip, suyunu koyun ve etler yumuşayıncaya dek pişirin (Orta, hatta kısık ateşte) Etler pişerken, beğendiyi hazırlamaya geçin
Varsa ocak üzerinde mangalda yada de tepsiye yağlı kağıt yayıp, patlıcanları fırında közleyin Patlıcanlar iyice pişince, akan su altında kabuklarını soyun ve kararmamaları için limonla ovun
Başka bir tencerede tereyağını eritin, unu pembeleşinceye dek kavurun Sürekli karıştırarak soğuk sütü azar azar ilave edin, koyulaşınca patlıcanları ekleyin 10 dakika daha pişirin, tuzunu, karabiberini serpip, ateşten alın
Servis için önce tabaklara beğendiyi paylaştırın Sonra üzerlerine birer kepçe yahniden koyun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.