Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
afyon, aşure, usulü

Afyon Usulü Aşure

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Afyon Usulü Aşure



Malzemeler:
500 gr göcelik buğday (çekilmemiş buğday)
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı kuş üzümü
1 fincan ceviz
1 fincan fındık
1 fincan fıstık
2 litre su
2 su bardağı pekmez
500 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı susam

Yapılışı:
Göcelik buğday, nohut, kuru fasulye bir gün önceden ayrı ayrı ıslatılır Diğer gün bunların suları süzülür Ayrı tencerelerde üzerlerine su eklenerek pişirilir Üzüm de biraz su ile pişirilir Hepsi yumuşadıktan sonra büyük bir tencerenin içine önce buğday konur Bol su ile tekrar ocağa konur Bunun üzerine nohut, fasulye ve üzüm eklenir Bunlar karıştırılır Üzerine pekmez ve şeker ilave edilerek tekrar pişirilir Piştikten sonra dövülmemiş ceviz, fındık ve fıstık katılır Susam da ekilir Hepsi karıştırılır Servis kaselerine boşaltılır

Not: Türk mutfağının en eski ve geleneksel tatlılarından biridir Kurban bayramında sonraki ay aşure ayı olarak bilinir Bu ayda bol miktarda her evde aşure yapılır, akraba ve komşulara dağıtılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.