|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dikkat, edilmelidir, makarna, nelere, pişirilirken |
![]() |
Makarna Pişirilirken Nelere Dikkat Edilmelidir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makarna Pişirilirken Nelere Dikkat Edilmelidir1- Makarnaları daima kaynar tuzlu suya atarak haşlayınız ![]() 2- Ravyoli, kaneloni erişte gibi çeşitleri haşlarken suya 2 kaşık kadar zeytinyağı ilave edecek olursanız, hamurların birbirine yapışmamasını temin etmiş olursunuz ![]() 3- Makarnaları kalınlık veya inceliğine göre ortalama 15-25 dakika haşlamak lazımdır ![]() 4- Makarnaların haşlanıp haşlanmadığım anlamak için birkaç usul olmakla beraber en iyisi bir parça ağzınıza alıp yiyiniz ![]() ![]() ![]() 5- Haşlanan makarnayı ateşten alınca hemen üzfcrine 1 bardak su koyarak 5-10 dakika bekleterek kabartmak lazımdır ![]() 6- Suyunu mutlaka süzgeçten geçirerek süzmek gerekir ![]() |
![]() |
![]() |
|