![]() |
Krem Hamuru Hazırlamanın Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Krem Hamuru Hazırlamanın Püf NoktalarıŞUALE KREM HAMURUNUN PÜF NOKTALARIHamurun malzemelerini tam olarak hazırlayınız ![]() Hamurun ölçülü suyunun, yarısı süt, yarısı suyla olursa, daha güzel bir hamur elde edilir ![]() ![]() Suya şeker koymayı unutmayınız ![]() ![]() ![]() Hamuru ateşte pişirme süresi 8-10 dakikadır ![]() ![]() Pişen hamur hafif soğuduktan sonra yumurtaları kırın, aksi takdirde yumurtalar hem pişer, hem de sıcak olduğu için, hamuru karıştıramaz-sınız ![]() Yumurtaları hamura birer birer kırıp, yediriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurda yumurta kıvamı şöyle anlaşılır: Her yumurta kırışta yumurtayı hamura iyice yediriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanan hamur ya torbayla ya da kaşıkla yağlanmış tepsiye iste nilen büyüklükte konarak pasta ve bisküviler hazırlanır ![]() ![]() ŞUALE KREM HAMURUNUN PİŞİRİLMESİNDE VE FIRINDAN ALINMASINDA DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR Hamuru mutlaka ortadan biraz daha fazla ısıtılmış fırına koyunuz ![]() Pişme esnasında sık sık fırın kapağını açmayınız ![]() Hamurun 2 veya 3 misli kabarmasına dikkat ediniz ![]() Pişme esnasında ateş önce alttan, sonra üstten verilmelidir ![]() Fırın sıcaklığı orta ısıda olmalıdır ![]() ![]() Hamurun üstü hafif pembe bir renk alıncaya kadar fırın kapağını hiç açmayınız ![]() Hafif pembe olunca kapağı az açıp, elinizi fırına sokup, hamurun kuruyup kurumadığını kontrol ediniz ![]() ![]() ![]() ![]() Not: İyi kurumadan fırından alınan tepsilerdeki hamur tam kabarma kıvamındadır ![]() ![]() ![]() ![]() İYİ PİŞMİŞ BİR ŞUALE KREM HAMURUNUN GÖRÜNÜŞÜ VE ÖZELLİKLERİ İyi pişmiş bir suale krem, hacminin 2 veya 3 misli kabarmış olması gerekir ![]() Altının ve üstünün hafif pembe renkte ve iyi kurumuş olması gerekir ![]() ![]() Bu özelliklerde bulunan bir su |
![]() |
![]() |
|