Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamuru, hazırlamanın, krem, noktaları, püf

Krem Hamuru Hazırlamanın Püf Noktaları

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krem Hamuru Hazırlamanın Püf Noktaları



ŞUALE KREM HAMURUNUN PÜF NOKTALARIHamurun malzemelerini tam olarak hazırlayınız
Hamurun ölçülü suyunun, yarısı süt, yarısı suyla olursa, daha güzel bir hamur elde edilir Olmadığı zamanlarda yalnız su da iyi netice verir
Suya şeker koymayı unutmayınız Şeker, hamurun fırında pembeleşmesini temin eder Pembeleşme de hamurun pişip pişmediğinin bir işaretidir
Hamuru ateşte pişirme süresi 8-10 dakikadır Bu da hamur, irmik helvası gibi dağılmaya yüz tuttuğu zamandır
Pişen hamur hafif soğuduktan sonra yumurtaları kırın, aksi takdirde yumurtalar hem pişer, hem de sıcak olduğu için, hamuru karıştıramaz-sınız
Yumurtaları hamura birer birer kırıp, yediriniz Kontrolünüzü yapıp, sonra diğerlerini kırınız Çünkü, yumurtanın büyüklük veya küçüklüğü, unun kuvvetli veya kuvvetsiz oluşu, hamurun iyi pişmiş veya pişmemiş oluşu, yumurta adedini azaltıp veya çoğaltır Yumurtaların büyüklüğü 50-70 gr arasında değişir Ölçülerdeki yumurta adedini bü-yüklükleriyle orantılamaya dikkat ediniz Kuvvetli unla yapılan bir hamur daha iyi kabarır ve daha fazla yumurta ister
Hamurda yumurta kıvamı şöyle anlaşılır: Her yumurta kırışta yumurtayı hamura iyice yediriniz Sonra bir parmağınızı temizleyip, sırtıyla hamura dokununuz Hamur toplu halde parmağa yapışıyorsa kıvamı tamdır Artık yumurta istemez Bazı yeri yapışıyor, bazı yeri yapışmıyorsa yine yumurta istiyor demektir Tekrar 1-2 yumurta kırıp, kontrol yapılarak yumurta ölçüsü tayin edilir
Hazırlanan hamur ya torbayla ya da kaşıkla yağlanmış tepsiye iste nilen büyüklükte konarak pasta ve bisküviler hazırlanır (Hamuru tepsiye sıkarken tepsiyi erimiş yağla yağlamayınız, erimiş yağ sürülmüş tepsiye hamur sıkılırken kayar; tepsiyi erimemiş yağla yağlamak daha doğrudur)

ŞUALE KREM HAMURUNUN PİŞİRİLMESİNDE VE FIRINDAN ALINMASINDA DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR
Hamuru mutlaka ortadan biraz daha fazla ısıtılmış fırına koyunuz
Pişme esnasında sık sık fırın kapağını açmayınız
Hamurun 2 veya 3 misli kabarmasına dikkat ediniz
Pişme esnasında ateş önce alttan, sonra üstten verilmelidir
Fırın sıcaklığı orta ısıda olmalıdır Pişme süresi de hamurun büyüklük veya küçüklüğüne göre 30-40 dakika arasında değişir
Hamurun üstü hafif pembe bir renk alıncaya kadar fırın kapağını hiç açmayınız
Hafif pembe olunca kapağı az açıp, elinizi fırına sokup, hamurun kuruyup kurumadığını kontrol ediniz Eğer hamur iyice kurumuş ise, tepsiyi fırından alınız Eğer elinize biraz yumuşak geliyorsa, daha pişmesi gerekir Hemen elinizi çekiniz
Not: İyi kurumadan fırından alınan tepsilerdeki hamur tam kabarma kıvamındadır Böyle bir hamura dışarıdaki soğuk hava basınç yaparak hamurun kabarıklığını söndürür İyi kurumuş bir hamura basınç bir etki yapamaz Bu bakımdan hamur iyice kuruduktan sonra fırından alınmalıdır

İYİ PİŞMİŞ BİR ŞUALE KREM HAMURUNUN GÖRÜNÜŞÜ VE ÖZELLİKLERİ
İyi pişmiş bir suale krem, hacminin 2 veya 3 misli kabarmış olması gerekir
Altının ve üstünün hafif pembe renkte ve iyi kurumuş olması gerekir Hamuru bir taraftan kaldırdığınız zaman içinin tamamen boş olması gerekir
Bu özelliklerde bulunan bir su

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.