![]() |
Mantar Çorbası - Hülya Hanım'ın Mutfağı: Düzce |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantar Çorbası - Hülya Hanım'ın Mutfağı: DüzceMalzemeler: 10-15 adet mantar 1 adet soğan 3 yemek kaşığı yoğurt 1 bardak süt Yarım limon suyu 3 yemek kaşığı sıvı yağ Dereotu Tuz Karabiber Meyanesi İçin; 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un Yapılışı: Bu yemeğin özelliği bir gece önceden herhangi bir tencereye tavuk kemiği konularak içerisine 1 litre su eklenerek, tavuğun yağı çıkana kadar ortalama 40 dakika kısık ocak ateşinde pişirilir ve bu şekilde tavuk suyu elde edilmiş olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|