Acılı Kabak Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acılı Kabak ÇorbasıACILI KABAK ÇORBASI TARİFİ 1/2 kilo yeşil kabak 5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı 2 su bardağı süt 4 su bardağı et ya da tavuk suyu karabiber tuz terbiyesi için: 1 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt dereotu 1 çorba kaşığı kırmızı pulbiber Yapılışı Dışını kazıdığınız kabakları yıkayın Her birini uzunlamasına 6 ya böldükten sonra küp küp doğrayın![]() Diğer tarafta zeytinyağını fritözde kızdırın Kabakları kızgın yağa atın ve 5 dakika kadar kızartın Kabakları başka bir tencereye alın ve üzerine süt ve ılık haldeki tavuk ya da et suyunu ilave edip tuz ve karabiberi serpin![]() Kısık ateşte, kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Ocaktan alıp bir kenarda bekletin![]() Terbiye sosunu hazırlamak için yumurtayı orta boy bir kaseye kırıp mikserle 2 dakika kadar çırpın Yoğurt ve kırmızıbiberi ekleyip sosunu sıcak çorbanın içine karıştıra karıştıra ve azar azar ilave edin Üzerine kırmızı biber serpip sıcak servis yapın
|
|
|
|