![]() |
Osmanlı Ezogelin Çorbası Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanlı Ezogelin Çorbası Yapılışı1 su bardağı kırmızı mercimek Yarım çay bardağı pirinç 1 kahve fincanı bulgur 2 çorba kaşığı tel şehriye 1 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı domates salçası 8 su bardağı su 2 su bardağı et suyu Pulbiber Nane Tuz Kırmızı mercimeği ayıklayıp yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 çorba kaşığı margarini tencerede eritin, tel şehriyeyi ufalayıp margarine ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan margarini küçük bir tavada eritin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|