![]() |
Piliç Bonfile Dolma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliç Bonfile DolmaPiliç Bonfile Dolma Piliç Bonfile Dolma Tarifi - Piliç Bonfile Dolma Yapılışı - Piliç Bonfile Dolma Nasıl Yapılır - Piliç Bonfile Dolma Malzemeleri ![]() Hazırlama süresi: 45 dakika Miktar: 4 kişilik İçindekiler: 4 adet Banvit Piliç Göğüs Bonfile 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış) 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) 1 adet küçük boy taze zencefil (ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı gram masala 100 gr bulgur 25 gr kuru üzüm 5 sap taze kişniş (iri doğranmış) 50 gr badem (kabukları soyulmuş, hafif kavrulmuş) 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Zeytinyağını ısıtıp, soğan, sarmısak, zencefil, tuz ve karabiberi katın ![]() ![]() ![]() Karıştırmaya devam ederek 1 tatlı kaşığı tarçını ve garam masalayı serpip, 2 dak ![]() ![]() Bulgur ve kuru üzümü karıştırın ![]() ![]() ![]() Bulgura, kavrulmuş soğan, kişniş ve bademleri katıp, iyice harmanlayın ![]() Bonfileleri yatay olarak, tek tarafı kopmayacak şekilde ikiye kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haşlanmış patates veya sotelenmiş sebze ile birlikte servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|