Hint Usulü Piliç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hint Usulü PiliçHint Usulü Piliç Hint Usulü Piliç Tarifi - Hint Usulü Piliç Yapılışı - Hint Usulü Piliç Nasıl Yapılır - Hint Usulü Piliç Malzemeleri ![]() Hazırlama süresi: 15 dakika Miktar: 4 kişilik İçindekiler: 1 paket Banvit Piliç Göğüs Bonfile 300 gr yoğurt 1 çay kaşığı taze zencefil (rendelenmiş) 1 diş sarmısak 1 çorba kaşığı pul kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber 1 çorba kaşığı domates püresi 1/2 adet limon (kabuğu rendelenmiş, suyu sıkılmış) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Etleri iki streç arasında döverek hafifçe inceltin ![]() Etler hariç diğer tüm malzemeyi iyice çırpıp, karıştırın ![]() Marinatı etlerin üzerine gezdirip, iyice karıştırarak her taraflarına bulayın Üzerlerini streçle örtüp, en az 2 saat, tercihen bir gece buzdolabında dinlendirin![]() Yağsız tavayı ısıtın Etlerin her iki yüzünü, altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 3-4`er dak hızlı ateşte pişirin Tavaya kapak kapatıp, ateşi kısın Etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 4-5 dak daha pişirin![]() Arzu ederseniz sap maydanoz, limon dilimi ve yeşil salatalık ile birlikte servis yapın
|
|
|
|