![]() |
Sütlü Balık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sütlü BalıkSütlü Balık MALZEMELER 500 gram beyaz etli balik (levrek, dil, çipura) 2 kasik krema yarim su bardagi süt 2 dis sarmisak 1 limonun suyu 1 çay kasigi tuz Besamel sosu için: 2 yemek kasigi un, 4 yemek kasigi sivi yag, 1 su bardagi süt, 2 yemek kasigi rende kasar peyniri ![]() TARİFİ Balik filetolarini ince seritler halinde kesin, firina girecek bir tepsi veya yayvan cam kaba yanyana dizin ![]() havanda dövün ![]() baliklarin üzerine dökün, önceden isitilmis firinda 15-20 dakika pisirip, çikartin ![]() kadar yakmadan kavurun, yavas yavas sütü ilave ederek karistirmaya devam edin, topaksiz sulu bir bulamaç kivamina gelince firin tepsisindeki baliklarin üzerine dökün ![]() kizarinca çikartip sicak olarak servis edin |
![]() |
![]() |
|