Kıymalı Karadeniz Pidesi Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Karadeniz Pidesi Nasıl YapılırKıymalı Karadeniz Pidesi Nasıl Yapılır karadeniz pidesi tarifi - kıymalı pide içi nasıl hazırlanır - kıymalı karadeniz pidesi tarifi Tuz ,un,seker ve yas maya su içinde eritilir içersine azar azar un yedirilerek yoğrulur hamur kıvamına gelinceye kadar yoğrulduktan sonra ,30 dakika hamur dinlendirilir![]() Dinlendirilen hamur 200 gr olarak parçalnıp yumak haline getirilir Yumak haline getirilen hamur daha kolay açılması için 15 dk beklemeye alınır Bekletilen hamur el yardımıyla kayık şeklinde 30-35 cm uzunluğunda 10-15 cm eninde açılır![]() Ayrı bir kapta kıymamız kavrulur ve içersine küp şeklinde şoğan eklenir Tuzunu da attıktan sonra soğumaya bırakılır Açılan hamurlara bu iç tercihine göre konur Açılan hamur ortasına boylamasına malzemelerden yeterince konur Malzemenin dışında kalan hamurlar malzemenin üzerine doğru kıvrılıp iki kenrda birleştirilerek kapatılır![]() Üzewrine yumurta sarısından çırparak yapılan bulamaç sürülür 300 dereceli fırında pişirmeye bırakılır 10-15 dk fırında kaldıktan sonra ,çıkarılıp içersine tereyağı koyularak servis yapılır |
|
|
|