Rulo Börek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rulo BörekRulo Börek Rulo Börek Tarifi - Rulo Börek Nasıl Yapılır - Rulo Börek Malzemeleri Malzeme Listesi * 2 Adet Yufka * 1 Kahve Fincanı Soda * 1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ * 1 Su Bardağı Su * 4 Yemek Kaşığı Krem Peynir * 1 Adet Kırmızı Toz Biber (Közlenmiş) * 3 Adet Kornişon Turşu * 3 Dilim Salam * 2 Su Bardağı Süzme Yoğurt * 2 Diş Sarımsak * 4 Dal Dereotu * Yarım Demet Maydanoz Rulo Börek Nasıl Yapılır? 1 Bir kaba 1 kahve fincanı soda ve 1 kahve fincanı sıvı yağı koyun ve iyice karıştırın![]() 2 Yufkaların bir adedini temiz bir zemin üzerine yayın![]() 3 Yaydığınız yufkanın üzerine sodalı sıvı yağ ile hazırlanan karışımdan iyice gezdirin![]() 4 İkinci yufkayı daha önce yaydığınız yufkanın üzerine yayın![]() 5 Tekrar sodalı sıvı yağ karışımından gezdirin![]() 6 Yufkaların önce iki kenarını karşılıklı ortada birleştirin,daha sonra diğer iki kenarınıda üzerine kapatın Bu işlemin sonunda yufkaları kare şekline getirmiş olacaksınız![]() 7 Kare şekline getirdiğiniz yufkaları fırın tepsisine alın ve daha önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika üstü kızarana kadar pişirin![]() 8 Fırından çıkarındığınızda üzerine hemen 1 su bardağı suyu gezdirin![]() 9 Közlenmiş kırmızı biberi,kornişon turşu ve salamı küp küp doğrayın![]() 10 Krem peyniri bir kaba koyun ve içerisine küp küp doğradığınız közlenmiş kırmızı biberi,kornişon turşuyu ve salamları ilave ederek karıştırın![]() 11 Bu karışımı fırından çıkardığınız ve üzerine su döktüğünüz yufkanın bir ucuna şerit halinde koyun ve yufkanın ucundan başlayarak rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın![]() 12 Süzme yoğurdun içerisine havanda dövdüğünüz sarımsağı,ince ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu koyarak karıştırın![]() 13 Yoğurtlu karışımı böreğin üzerine dökün ve dilimleyerek servis yapın![]() |
|
|
|