Resimli Helise Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Resimli Helise TarifiResimli Helise Tarifi Helise nasıl yapılır Malzemeler 2 kg süt danası eti 1 kg dövme 4 parça kuzu kemik ![]() Yapılışı 1 kg dövme bir gece önceden su dolu plastik bir kapta ıslatılmaya bırakılır 2 kg dana eti sudan geçirilerek kanı akıtılır 2 kg et, iri parçalara ayrılarak içerisine 4 parça kuzu kemiği, üzerini 3 parmak geçecek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek orta ocak ateşte, düdüklü tencerede 1 saat pişirilir Bir gece önceden ıslatılmaya bırakılan dövmelerin beyaz suyu çıkana kadar yıkanıp süzülür![]() Yüksek ocak ateşte üzerini 2 parmak su geçecek kadar dövmeler eklenir, üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpilerek kaynamaya bırakılır Kaynayıp suyunu çeken dövmeler düdüklü tencerede pişirilmiş olan etler ile aynı tencereye konulur ve dövülür Yemeğin pişmesi çok önemlidir![]() Dövmenin kolay olabilmesi yemeğin tadı içindir Dövme işlemi tokmakla yapılır; eğer tokmağınız etlere yapışıyor ise tokmağın ucu ıslatılır Tane tane bir görüntü olmaması gerekir Lezzet vermesi açısından etlerin piştiği tenceredeki et suyundan 1 kaşık alınarak dövme işlemi devam eder![]() Dövme işlemi tamamlandıktan sonra dinlenmeye bırakılır Dinlendirilen yemeğimiz servis tabağına alınarak 3 kaşık tereyağı eritilir Yağ için çukurlar açılan heliseye, tereyağı ve karabiber eklenerek servis edilebilir
|
|
|
|