Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
assos, buğulama

Assos Buğulama

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Assos Buğulama



Assos Buğulama

Assos Buğulama
(4 Kişilik)
Malzeme:
500 Grkarışık beyaz etli balık (sardalya olabilir)
200 Gr karides (çiğ)
2 adet iri olgun domates
5 adet konserve mantar
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 adet sivri biber
5-6 adet tane karabiber
Tuz

Yapılışı:
Balıkları ayıklayıp yıkadıktan sonra fileto çıkarın Tuzlayıp bir süre dinlendirin Bir sahanın içini tereyağ ile yağlayın Kabukları ve tohumları çıkarılmış domatesleri parçalayıp sahana yayın Balıkları domateslerin üzerine yerleştirin Balıkların arasına kabukları çıkarılmış karidesleri ve konserve mantarları yerleştirin Tane karabiberleri gelişi güzel serpiştirin Yeterince tuz serpin Kalan domateslerle balığın üstünü örtün Sahanın kapağını kapatıp hafif ateşte 15 dakika kadar pişirin
Not:
1 Pişirirken sakın su koymayın domateslerin sulu olmasına dikkat edin
2 İstenirse buğulamaya karidesle eşit miktarda çiğ midye içi de ilave edilebilir
3 Buğulamanın yanında haşlanmış ve soyulmuş patates ikram edebilirsiniz Zeytinyağı ile limonu eşit miktarlarda karıştırılmış ve ince doğranmış m----noz ilave edilmiş sosu patateslerin üzerine döküp servis yaparsanız yemeğin lezzeti daha mükemmel olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.