![]() |
Bezelyeli Makarna Kubbesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bezelyeli Makarna KubbesiBezelyeli Makarna Kubbesi Bezelyeli Makarna Kubbesi Malzemeler : • Yarım paket fırın makarna • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri • 100 gr konserve bezelye • 6 çorba kaşığı ılık su • 1 soğan • 1 dilim dana jambon • 45 gr margarin • 3 çorba kaşığı galeta unu • 1 yumurta • 2 çorba kaşığı su Beşamel sos için: • 1 ![]() • 1 çorba kaşığı un • 15 gr margarin Süsleme için: • 4-5 dal frenk soğanı yemeğinin hazırlanışı: Soğanı soyup kıyın ![]() ![]() ![]() Bir kaşık margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Makarnayı tuzlu kaynar suda diri kıvamda haşlayın ![]() ![]() Yirmi cm çapında tas şeklindeki bir kalıbı kalan margarinle yağlayıp yağlı kâğıtla kaplayın ![]() ![]() Yumurta, kalan 2 kaşık su ve 1 tutam tuzu bir kâsede çırpın ![]() ![]() ![]() Ayırdığınız makarnaları üçe dörde bölüp bezelyeye ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|