Kuru Baklava |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru BaklavaKuru Baklava Kuru Baklava Kuru Baklava Tarifi - Kuru Baklava Yapılışı - Kuru Baklava Malzemeleri Malzemeler: 1 paket baklavalık hazır yufka veya böreklik ince yufka 250 gr tereyağı 1 su bardağı tahin 2 su bardağı ceviz(kalın kıyılmış) 1 su bardağı şeker üzeri için pudra şekeri Hazırlanışı Yufkanın bir tanesini tezgaha yayın üzerine 1-2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağını fırçayla sürün ![]() İkinci Üçüncü yufkaları da üst üste sererek yağlayın En üste serilen yufka üzerine tamamen kaplayacak şekilde tahin sürüp ceviz kırıkları ve 1-2 yemek kaşığı şeker serpiştirin![]() Kat kat serilen yufka şok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getirin Yağlı kağıt serilmiş tepsiye düzgün şekilde yerleştirin![]() Diğer yandan kalan yufkalara da aynı işlem uygulayın Tepsiye dizilmiş rulo yufkaları eşit şekilde verev veya düz kesin![]() Kalan yağı üzerine gezdirerek döküp 150C° önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin Servise hazırdır AFİYET OLSUN
|
|
|
|