Izgara Kaz |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Izgara Kaz2,5 kg'lık 1 kaz 1 tatlı kaşığı toz hardal 1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber 1 çay kaşığı karabiber Sosu: 1 diş sarımsak (dövülmüş) 1 kahve kaşığı tabasko sos 4 çorba kaşığı ketçap 4 çorba kaşığı sirke 2 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 portakalın kabuğu (rendelenmiş) 1 portakalın suyu 2 çorba kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 kahve kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220 °C) getirip ısıtınız ![]() Kazın her yanını hardal, pul kırmızıbiber ve karabiberle ovup çatalla her yanını delerek, rosto tepsisinin içine konmuş ızgaranın üstünde 20 dakika pişiriniz ![]() Kazı fırından çıkarıp ızgarayı alarak tepsinin içindeki yağı akıtınız Kazı yeniden tepsiye koyunuz Bütün sos malzemesini küçük bir kasede karıştırıp kazın üstüne dökünüz![]() Fırınınızı orta sıcaklığa (180' C) getiriniz Kazı yeniden fırına sokup, her 15 dakikada bir sosundan kaşıkla alıp üstüne dökerek 1 saat, kaz yumuşayana kadar pişiriniz![]() Kazı fırından çıkarıp ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek servis ediniz
|
|
|
|