Hamura Sarılmış Ördek Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamura Sarılmış Ördek DolmasıHAMURA SARILMIŞ ÖRDEK DOLMASI a) Ördek dolması için, yavaşça ördeğin sert etlerini keskin bir bıçakla, derisini zedelemeden kesiniz ![]() b) Bir kasede ördeğin kıyılmış sakatatları, iki yumurtayı iyice karıştırınız ![]() c) Harcı ördeğin ortasına koyup, derisini iyice örtecek biçimde üstüne kapatınız ![]() d) Derisini sıkıca tutup iğne, iplikle dikiniz ![]() e) Ördeği, büyük bir tavada kızgın yağda 6 dakika, pembe ve gevrek olana kadar kızartınız ![]() f) Hamuru tepsiye yayıp, ördeği ortasına koyunuz Ördeğin sırt kısmı açık kalacak biçimde, bastırarak sarınız![]() g) Kalan hamurla ördeğin üstünü örtüp, fazlalıkları keserek, kenarlarını süslü biçimde yapıştırınız ![]() h) Hamur artıklarıyla ördeğin üstünü süsleyiniz ![]() i) Hamur fırçasıyla, üstüne ve kenarlarına kalan çırpılmış yumurtayı sürünüz ![]() j) Isıtılmış Fırında Kızartınız
|
|
|
|