Güvercin Tencerede |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güvercin TenceredeMalzeme: 4 güvercin 50 g tereyağı ya da margarin2 soğan 1 havuç 1 küçük kereviz 1/2 demet maydanoz 4 bardak su 8 dilim tost etmeği Hazırlanması: Kuşların tüy ve içlerini ayıklayıp, tavuk gibi tütsüleyip yıkayın Her güvercini ortasından uzunlamasına 2 parçaya ayırın Tuzlayıp biberledikten sonra içinde 30 g tereyağı olan teneerede 15 dakika kızartın Küçük küçük kestiğiniz havuç, kereviz, soğan ve maydanozu güvercinlerin teneeresine ekleyip 10 dakika kızartın 4 bardak su ilave ederek 1 saat pişirin Kuşlar piştikten sonra içindeki sebzeleri püre yapın ve tekrar kuşların teneeresine katın Tost veya kabukları çıkarılmış inee ve muntazam ekmek dilimlerini, içinde 20 g tereyağı olan tavada kızartın Kuşları kızarmış ekmeklerin üzerlerine yerleştirin Her yarım kuşa 1 dilim ekmek hesabı ile teneeredeki salçayı da üstüne döküp servis yapın![]() |
|
|
|