![]() |
Bıldırcın Etli Enginar Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bıldırcın Etli Enginar DolmasıMalzemeler: 4 adet enginar 300 gr bıldırcın eti kıyma 2 adet orta boy kuru soğan 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 6 yemek kaşığı pirinç tuz karabiber yarım çay bardağı zeytinyağı 2,5 su bardağı su Yapılışı: 1- Tencerede düz durabilmesi için enginarların saplarını keserek düzleştirin ![]() ![]() ![]() 2- İç harcı için soğanı rendeleyin, dereotu, pirinç, baharatlar ve zeytinyağının yarısı ekleyerek kıymayı yoğurun ![]() 3- Enginarların yapraklarını ellerinizle açabildiğiniz kadar açın, ortalarına kıymalı harcı paylaştırın ![]() 4- Enginarları tencereye dizin, suyu ve zeytinyağını ekleyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|