Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bıldırcın, dolması, enginar, etli

Bıldırcın Etli Enginar Dolması

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bıldırcın Etli Enginar Dolması




Malzemeler:

4 adet enginar
300 gr bıldırcın eti kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
6 yemek kaşığı pirinç
tuz
karabiber
yarım çay bardağı zeytinyağı
2,5 su bardağı su

Yapılışı:

1- Tencerede düz durabilmesi için enginarların saplarını keserek düzleştirin Tepesindeki yaprakları keserek ortasındaki tüylerin hepsini çıkartın Yıkayın ve kararmaması için limonlu suya atın
2- İç harcı için soğanı rendeleyin, dereotu, pirinç, baharatlar ve zeytinyağının yarısı ekleyerek kıymayı yoğurun
3- Enginarların yapraklarını ellerinizle açabildiğiniz kadar açın, ortalarına kıymalı harcı paylaştırın
4- Enginarları tencereye dizin, suyu ve zeytinyağını ekleyin Kapağı kapalı olarak 45-50 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.