![]() |
Tavşan Kaburga Dolma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavşan Kaburga DolmaTavşan Kaburga Dolma Malzemeler Bir tavşanın kaburgalarından bölünen yarısı, 1su bardağı pirinç Ufak bir kuru soğan 1 su bardağı sıvı yağ Tavşanın iç organları İsteğe bağlı kuş üzümü, çam fıstığı Tuz ve karabiber Etin Hazırlanışı Tavşan arka kaburga hizasından kesilmeye başlanırken yan döş etleri arka bacak yanlarından perde gibi kesilerek kaburgalardan ayrılmadan yaprak şeklinde kalarak tavşan belden ikiye ayrılır ![]() ![]() ![]() Kavrulan pirince ince doğranmış soğanda eklenerek tuz karabiber ve çam fıstığı ile sıcak suda kabartılmış üzümde eklenerek tavşanın kaburga bölgesi boğaz kısmına kadar doldurulur ![]() ![]() İçi dolmuş olan tavşan üzerine çıkacak kadar su içersinde uygun bir tencerede eti yumuşayana kadar tuz eklenmeden orta ateşte(yaklaşık 1 saat)haşlanarak pişirilir ![]() Pişen tavşan tencereden alınarak kalan sıvı yağ ile yağlanmış tepsi içine yerleştirilir ve tepsideki yağın fazlası ile güzelce yağlanarak,180 derecede ısınmış fırında kızarana dek fırınlanır ![]() Fırın işi devam eder iken haşlama suyuna garnitür hazırlamak için; 5orta boy patates ve 3 orta boy havuç soyulup temizlendikten sonra boyuna kesilerek parmak dilim edilerek aynı suda haşlanarak söğüş ve et sulu sebzede elde edilmiş olur ![]() Kızaran tavşan fırın kapatılarak haşlanmış sebzeler de yanına konarak on dakika kadar aynı şekilde fırın içinde servise hazır edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|