Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolma, kaburga, tavşan

Tavşan Kaburga Dolma

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavşan Kaburga Dolma




Tavşan Kaburga Dolma

Malzemeler


Bir tavşanın kaburgalarından bölünen yarısı,
1su bardağı pirinç
Ufak bir kuru soğan
1 su bardağı sıvı yağ
Tavşanın iç organları
İsteğe bağlı kuş üzümü, çam fıstığı
Tuz ve karabiber


Etin Hazırlanışı


Tavşan arka kaburga hizasından kesilmeye başlanırken yan döş etleri arka bacak yanlarından perde gibi kesilerek kaburgalardan ayrılmadan yaprak şeklinde kalarak tavşan belden ikiye ayrılır içi temizlenmiş olan tavşan kenara ayrılır ve içi hazırlanırken önce; iç organları yemeklik soğan büyüklüğünde bıçakla satır kıyma kıvamınca doğranır ve kuru soğanda ayını kıvamda doğranarak kenara alınır Yıkanmış pirinç yarım bardak sıvı yağda kavrulurken renk değişince iç etler(ciğerleri yüreği ve böbrekleri de katılarak hazırlanan kıyma)pirince eklenir bir kıvam karıştırılır ve renkleri değişince altı kapatılarak soğumaya alınır
Kavrulan pirince ince doğranmış soğanda eklenerek tuz karabiber ve çam fıstığı ile sıcak suda kabartılmış üzümde eklenerek tavşanın kaburga bölgesi boğaz kısmına kadar doldurulur Yan döş etleri yaprak gibi bel bölgesini kapatacak şekilde katlanır ve mümkünse iple dikerek ayakları da göğüs hizasında bağlanır ya da kürdan ile tutturulur
İçi dolmuş olan tavşan üzerine çıkacak kadar su içersinde uygun bir tencerede eti yumuşayana kadar tuz eklenmeden orta ateşte(yaklaşık 1 saat)haşlanarak pişirilir
Pişen tavşan tencereden alınarak kalan sıvı yağ ile yağlanmış tepsi içine yerleştirilir ve tepsideki yağın fazlası ile güzelce yağlanarak,180 derecede ısınmış fırında kızarana dek fırınlanır
Fırın işi devam eder iken haşlama suyuna garnitür hazırlamak için;
5orta boy patates ve 3 orta boy havuç soyulup temizlendikten sonra boyuna kesilerek parmak dilim edilerek aynı suda haşlanarak söğüş ve et sulu sebzede elde edilmiş olur
Kızaran tavşan fırın kapatılarak haşlanmış sebzeler de yanına konarak on dakika kadar aynı şekilde fırın içinde servise hazır edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.