![]() |
Sultan Soslu Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sultan Soslu PilavSultan Soslu Pilav 2 adet tavuk göğsü 3 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı et suyu 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı Tuz Sosu için: 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 1,5 bardak süt 1 çay kaşığı tuz Muskat cevizi rendesi 100 gr ![]() Pilavı yapmak için öncelikle 3 yemek kaşığı tereyağını orta boy bir tencerenin içerisine atıp eritin, ardından ılık ve tuzlu suda pirinci 15 dakika dinlendirerek süzdüğünüz 2 su bardağı pirinci ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edip 7-8 dakika kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|