Fırında Mantı Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Mantı MakarnaFırında Mantı Makarna MALZEMELER 250 gram kıyma 25 gram galeta unu 5 adet yumurta 25 gram kıyılmış badem 300 gram mantı makarna 100 gram soğan 2 diş sarmısak 2 yemek kaşığı sıvıyağ 200 gram taze kaşar 300 ml sütkekik, kırmızı pul biber, tuz, karabiber YAPILIŞI 1 Kıymayı galeta unu, 1 adet yumurta, badem, tuz ve kırmızı pul biberle birlikte yoğurun 20 adet köfte yapıp fırın tepsisine dizin 200ø fırında 15 dakika pişirin![]() 2 Makarnaları tuzlu suda 12 dakika haşlayın Süzdürüp soğuk suya tutun Kabakları temizleyip soymadan dilimleyin Soğan ve sarmısağı soyun Soğanları küb şeklinde doğrayın![]() 3 Yağı kızdırın, soğan ve kabakları kavurun Sarmısağı sıkıp ilave edin Hepsini 5 dakika pişirin Kekik, tuz, karabiber ile tatlandırıp makarnaları ilave edin![]() 4 Peyniri rendeleyip, 4 adet yumurtayı ve sütü iyice karıştırın Tuz ve kırmızı biber ile tatlandırın Köfteleri makarna ile karıştırın Yağlanmış fırın kabına alın Yumurtalı sütü üstüne dökün Önceden 200ø ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin
|
|
|
|