Cevizli Ekmek nasıl yapılır? Cevizli Ekmek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Ekmek nasıl yapılır? Cevizli Ekmek TarifiEvde Cevizli Ekmek yapılışı Cevizli Ekmek malzemeleri Cevizli Ekmek hazırlanışı ![]() Cevizli Ekmek Malzemeleri : 4 su bardağı tam buğday unu 1 su bardağı ılık süt 1 tutam şeker 1 paket ( 11 gr) kuru maya (instant maya) 1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi 1 tutam tuz 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ½ (yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz Yeterince ılık su (cıvık bir hamur olacak kadar) Üzerine sürmek için: 1 yemek kaşığı susam 1 çay kaşığı pekmez + 1 yemek kaşığı su Cevizli Ekmek Yapılışı: Derin bir yoğurma kabının içinde 1 su bardağı tam buğday unu, 1 su bardağı ılık süt , 1 tutam toz şeker ve 1 paket kuru mayayı karıştırıp biraz yoğurun ve 10 dakika ılık ortamda dinlendirin ![]() Daha sonra diğer malzemelerin tamamını ekleyip yoğurmaya başlayın Cıvık bir hamur oluncaya kadar ılık su ekleyin ve yoğurmaya devam edin Ekmeğin kek gibi yumuşak olması için çok cıvık, ele yapışan bir hamur olması şart Hamur tepsisini streç film ile kapatıp ılık bir ortamda 2 saat mayalanmaya bırakın![]() Baton kek kalıbına veya fırın tepsisine un serpin Hamur elinize yapışacağı için elinizi suyla ıslatarak hamuru fırın kabına yerleştirin Üzerine susam serpin, susamların üzerine de pekmezli su sürün ( Ekmeğiniz simit gibi çok lezzetli olur ) Son olarak hamuru keskin bir bıçakla boylamasına çizin |
|
|
|