Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
helva, tarifleri

Helva Tarifleri

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Helva Tarifleri



Kaşık Helvası Tarifi


Malzemeler

125 gram tereyağı
250 gram margarin
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım kg un
3 su bardağından 2 parmak eksik pudraşekeri

Kaşık Helvası Yapılışı
Tereyeğı ve margarini bir tencereye alın Kısık ateşte eridikten sonra dolmalık fıstığı ilave edin Tahta bir kaşıkla yağ iyice eriyene kadar karıştırın Unun yarısını yağa ilave edip çok kısık ateşte sürekli karıştırarak 30 dakika kavurun Unun diğer yarısını ilave edip 30 dakika daha kavurun Tencereyi ocaktan alıp pudraşekerini ekleyin İyice karıştırarak pudraşekerini yağa yedirin Helvadan kaşıkla alıp elinizle iyice bastırarak şekil verin Servis tabağına yan yana dizin Sıcak, ılık veya
soğuk olarak servis yapın


Un Helvası Tarifi


Malzemeler
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
250 gram tereyağı
Şerbeti için:
5 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker

Un Helvası Yapılışı
Un ve dolmalık fıstığı bir tencereye alın Kısık ateşte tahta bir kaşıkla fıstıkların rengi hafifçe dönene kadar kavurun Tereyağını ilave edip, fıstıkların rengi kahverengi olana kadar kavurmaya devam edin Ayrı bir kapta su ve tozşekeri eriyene kadar karıştırın Şerbeti helvanın üzerine ekleyin Kısık ateşte helva suyunu çekip, tencerenin etrafına yapışmayacak hale gelene kadar kavurun Ocağın altını kapatın ve kaşıkla şekillendirip servis tabağına çıkarın Arzunuza göre sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapın



İrmik Helvası Tarifi


Malzemeler

2 su bardağı irmik
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
125 gram tereyağı
1 adet limon un rendelenmiş kabuğu
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı iri dövülmüş fındık
Üzerine:
Hindistancevizi

İrmik Helvası Yapılışı
Bir tencereye irmik ve dolmalık fıstığı alın Kısık ateşte fıstığın rengi kahverengiye dönünceye kadar kavurun Başka bir tencereye süt, su ve tereyağını alıp, kaynatın Tozşeker ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin Tozşeker eriyene kadar tahta bir kaşıkla karıştırın Kavrulmuş irmiğin içine fındığı ekleyin ve karıştırın Daha sonra sütlü karışımı yavaşça irmiğin içine katın ve tahta bir kaşıkla karıştırın 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın Tencerenin üzerini kağıt havlu ile örtüp kapağını kapatın 15 dakika demlendirdikten sonra karıştırıp servis tabağına alın Üzerine hindistanceviz i serpin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.