![]() |
Divriği Pilavı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Divriği Pilavı TarifiDivriği Pilavı Malzemeler 45 gr tereyağı 1 su bardağı pilavlık pirinç 1 su bardağı et suyu 150 gr kuzu eti 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı badem içi 1 çay kaşığı limon suyu 1 su bardağı kuş üzümü 1 soğan 1 tatlı kaşığı dövülmüş tane karabiber 1 çay kaşığı yenibahar Tuz Divriği Pilavı Hazırlanışı Pirinci birer çay kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda yarım saat kadar bekletin ![]() Yıkayıp süzün ![]() Üzümleri yıkayıp bir kaseye alın ![]() Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip 15 dakika kadar bekletin ![]() Kuzu etini küp şeklinde doğrayıp haşlayın ![]() Bademi 30 gr tereyağı ile kavurun ![]() Soğanı soyup kıyın ![]() Kalan tereyağını pilav tenceresinde eritip soğanı kavurun ![]() ![]() 5 dakika kavurun ![]() Sıcak et suyu ekleyin ![]() Kaynayınca tuz, süzülmüş pirinc ve bademleri ilave edin ![]() Tahta kaşıkla karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ![]() Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin ![]() Ocaktan alıp tencerenin kapağını açmadan 10 dakika dinlendirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|