![]() |
Çin Pilavı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çin Pilavı TarifiÇin Pilavı Tarifi Malzemeleri 2 su bardağı pirinç 5 su bardağı ılık su 3 yemek kaşığı sirke Sebze harcı için 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı 2 diş sarımsak 2 adet orta boy kuru soğan 2 tatlı kaşığı nişasta (buğday ya da mısır olabilir) 2 adet orta boy havuç 1 adet orta boy kabak 3 yemek kaşığı soya sosu Çin Pilavı Tarifi Hazırlanışı Öncelikle, pirinci yıkadıktan sonra süzüp orta boy bir tencereye koyun ![]() Üzerine ılık su ve sirkeyi ekleyip orta ateşin üzernde haşlanmaya bırakın ![]() Eğer evinizde buharlı pişirme tenceresi varsa, pirinci buharda da pişirebilirsiniz ![]() Diğer taraftan, sebze harcı için, derin bir tavada ayçiçek yağını kızdırın ![]() Dövülmüş sarımsakları, soyup uzunlamasına doğradığınız soğanları ekleyip 2-3 dakika kavurun ![]() Uzun uzun dilimlediğiniz havuçları da hemen ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin ![]() Uzunlamasına 0, 5 cm kalınlığında dilimlediğiniz kabakları da ilave ederek 2-3 dakika daha kavurun ![]() Son olarak, soya sosunu ekleyip nişastayı ve toz şekeri serpiştirin ![]() Yüksek ısılı ateşte 4-5 dakika karıştırarak soteleyip ocaktan alın ![]() Haşladığınız pilavı süzün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|