![]() |
Dereotlu Roka Soslu Alabalık Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dereotlu Roka Soslu Alabalık Tarifi YapılışıDereotlu Roka Soslu Alabalık Tarifi - Dereotlu Roka Soslu Alabalık Nasıl Yapılır - Dereotlu Roka Soslu Alabalık Malzemeleri Dereotlu Roka Soslu Alabalık 1 kase ufalanmış ekmek içi 2 diş sarmısak 2 bağ roka 1 tutam dereotu 1 adet limon 2 adet soğan 1 kahve fincaı kaşar peyniri Yeteri kadar tuz Pul biber ve zeytinyağı Balıkları soğan, roka kökü, karabiber, limon suyu, tuz ve su ile haşlıyoruz Derisini ve kemiklerini ayıklıyoruz Servis edeceğimiz tabağa alıyoruz Sos için: Rokayı, dere otunu ince doğruyoruz Karıştırma kabına alıp ufalanmış ekmek içi, rende kaşar peyniri, limon suyu, doğranmış sarımsak, tuz pul biber, zeytinyağı ve balığın haşlanmış suyundan bir miktar koyup karıştırıyoruz Servis tabağındaki balıkların üzerine döküp servis ediyoruz |
![]() |
![]() |
|