|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
diş, hamilelikte, hayati, macunlarındaki, tehlike |
![]() |
Hamilelikte Diş Macunlarındaki Hayati Tehlike |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamilelikte Diş Macunlarındaki Hayati TehlikeHamilelikte Diş Macunlarındaki Hayati Tehlike gebelikte diş bakımı - diş macunları hamileliğe zararlımı - gebelikte diş macunu kullanımı Diş Macunlarındaki Hayati Tehlike Diş macunları ve sabunlarda kullanılan kimyasal maddeler anne adayları için çok tehlikeli ![]() Florida Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre Türkiye'de de satılan birçok ünlü diş macunu markasında ve sabunun içinde bulunan triclosan maddesi anne karnındaki bebeğe zarar veriyor ![]() ![]() ![]() Soru: Gebelik süresince dişhekimine gitmeme gerek varmı, varsa hangi aralıklarla gitmeliyim? Gebelik boyunca diş ve dişetlerini her üç aylık dönemde 1 kez kontrol ettirmelisiniz ![]() Soru: Diş bakımı yaptırmazsam ben ve bebeğim herhangi bir zarar görebilir mi? Rutin kontrolleri yaptırmadığınız takdirde çeşitli riskler ortaya çıkabilir ![]() ![]() Soru:Gebelik döneminde diş tedavileri için en ideal dönem hangisidir? Gebelerde bu dönem 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kural şudur: gebelerde uzun ve komplike işlemleri doğum sonrasına bırakmak daha doğrudur ![]() Soru: Hamilelik döneminde diş filmi çektirebilirmiyim? Gerekmedikçe diş sorunları için röntgen çektirmekten kaçınılmalıdır ![]() ![]() Soru: Gebelikte yapılan çürük diş tedavileri için kullanılan lokal anesteziklerin bebek üzerine zararlı etkileri varmıdır? Gebelik sırasında diş hekimine başvurduğunuzda size özel bir dikkat göstermelidir ![]() ![]() ![]() Soru: Gebelikte diş ve dişeti enfeksiyonlarına bağlı olarak kullanılan ilaçların sakıncası varmıdır? İlaçların fetüse en zararlı olabileceği dönem gebeliğin 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu dönemde, fetüse zararlı olduğu bilinen veya bu konudaki etkileri henüz bilinmeyen aşağıdaki bazı ilaç grupları kullanılmazlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soru: Diş fırçalama esnasında dişetlerimin kanaması beni çok endişelendiriyor nedenini merak ediyorum ![]() Gebeliğin ikinci ayından itibaren artan östrojen ve progesteron seviyesi nedeniyle dişetleri iltihaplanır ve kolayca kanar hale gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soru: Dişetlerimde gittikçe büyüyen ve fırçaladıkça kanayan kitlenin ne olduğunu merak ediyorum ![]() Gebelik tümörü olarak bilinen granüloma gravidarum genellikle gebeliğin 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gebelikte hormonal aktivitede meydana gelen fazlalık nedeniyle dokularda direnç azalmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soru:Gebelik boyunca tükürük miktarında beni rahatsız eden bir artış var nedeni ne olabilir? Genelde gebeliğin erken dönemlerinde başlayan ve 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabah bulantıları olan gebelerde ise diğerlerine oranla daha sık görülür ve bulantıların şiddetlenmesine neden olabilir ![]() ![]() Soru: Zaman zaman ağız kuruluğu yaşıyorum neden olabilir? Bazı gebelerde görülen ağız kuruluğunun nedeni belli olmamakla beraber hormonal değişime bağlı olduğu düşünülmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Soru: Sık bulantısı ve kusması olan gebelerde dişlerde aşınma olabileceği doğrumudur? Gebelerde mide içeriğinin yemek borusundan yukarıya doğru kaçması nedeniyle ağıza gelen mide asidi dişlerde erozyon (aşınma) geliştirebilir ![]() ![]() Eğer kusmadan hemen sonra fırçalama yapılırsa dişlerdeki erozyon dahada artacaktır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|