|  06-25-2012 | #1 | 
	| 
Prof. Dr. Sinsi
 | 
				  Eğitim Nedir? 

Eğitim, bireyin doğumundan ölümüne süregelen bir olgu  olduğundan ve politik, sosyal, kültürel ve bireysel boyutları aynı anda  içinde bulundurduğundan, tanımının yapılması zor bir kavramdır Bireylerin toplumun standartlarını, inançlarını ve yaşama yollarını  kazanmasında etkili olan tüm sosyal süreçlerdir  Kişinin yaşadığı toplum  içinde değeri olan , yetenek, tutum ve diğer davranış biçimlerini  geliştirdiği süreçlerin tümüdür  Seçilmiş ve kontrollü bir çevrenin  (özellikle okulun) etkisi altında sosyal yeterlilik ve optimum bireysel  gelişmeyi sağlayan sosyal bir süreçtir  Eğitim, önceden saptanmış  esaslara göre insanların davranışlarında belli gelişmeler sağlamaya  yarayan planlı etkiler dizgesizdir  Eğitim, bireyin davranışlarında  kendi yaşantısı yoluyla kasıtlı olarak istedik değişme meydana getirme  sürecidir  

Genellikle resmi, yani kurumsal, eğitimle bir kullanıldığından  bağlama göre öğretim, öğrenim gibi kavramlarla sıkça  karıştırılmaktadır
  Bu söylemde düşünüldüğünde eğitim kavramı iki genel  çatıda tartışılabilir: toplumsal ve kurumsal eğitim  

| 
	|  |   |