Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
rinoloji

Rinoloji Nedir

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rinoloji Nedir



Rinoloji,
Burun ve burun hastalıklarını inceleyen bilim dalıdır
Burun nefes alma, koku alma, nemlendirme gibi önemli işlevleri olan ama aynı zamanda yüzün orta kısmında yer alması nedeniyle de görsel olarak önem taşıyan bir organdır


Burun iç ve dışındaki şekil bozuklukları nefes alma fonksiyonunu ve görünümü etkiler Doğuştan ya da sonradan kazanılmış olan bu yapısal bozukluklar günlük hayat konforunu bozabilir Bu durumda cerrahi olarak düzeltilmeleri gerekir


1Septoplasti (Burun içindeki kemik eğriliklerinin giderilmesi)


2Rinoplasti (Estetik amaçlı burun cerrahisi)


3Septorinoplasti (Her iki operasyonun birlikte yapılması)


Rinoloji, burun ve sinüs hastalıklarının toplamına verilen ad

Endoskopik sinüs cerrahisi, rinoplasti (Fonksiyonel ve estetik burun cerrahisi), burun ve sinüs hastalıkları, burun ve sinüs tümörleri ile uvulopalatofaringoplasti (Horlama ve OSA cerrahisi) de bunun içinde Hacettepe Üniversitesi KBB Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof Dr Metin Önerci, uluslararası namlı bir rinolog Öyle ki hem Türk Rinoloji Derneği Başkanı, hem de Avrupa Rinoloji Derneği Başkanı Ve de 6 bin üyeli Uluslararası Rinoloji Derneği IRS’nin 8 yıllığına seçilen genel sekreteri Ne de olsa, 1897’de Türkiye’nin ilk rinoloji kitabı "Emraz-ı Enfiyye Ve Bel’umiye-i Enfiyye"yi yazan Hekimbaşızade Doktor Muhiddin’in torunlarından 1955 Mardin doğumlu Metin Önerci, 1979 Hacettepe Tıp mezunu Eşi Semra Önerci ise, ODTÜ Kimya Mühendisliği ’nibitirdikten sonra ODTÜ Çevre Mühendisliği’nde mastır yapmış İki kızlarından büyüğü olan Özlem, Başkent Tıp’ta 5 sınıf öğrencisi Zeynep ise Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi 2 sınıfta Bu kadar bilgiden sonra, tatlı tatlı girelim asıl konumuza Doktor, hastasını uyarmış: "Bu uyku haplarını almaya devam ederseniz, sizde alışkanlık yaratır" Hasta gülmüş; "Doktor Bey, ben bu hapları otuz yıldır alıyorum, alışkanlık yaptığını daha hiç görmedim"



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.