|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hasta, ilk, kopmaları, kopmalarında, mağduriyetinin, uzuv, yardım |
![]() |
uzuv kopmaları,uzuv kopmalarında ilk yardım Uzuv Kopmalarında Hasta Mağduriyetinin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() uzuv kopmaları,uzuv kopmalarında ilk yardım Uzuv Kopmalarında Hasta Mağduriyetininuzuv kopmaları,uzuv kopmalarında ilk yardım Uzuv Kopmalarında Hasta Mağduriyetinin Önlenmesi İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünde, uzuv kopmalarında hasta mağduriyetinin önlenmesi, sağlık personelinin en etkin şekilde kullanılması ve il içi koordinasyonun sağlanmasına yönelik önlemlerin görüşüldüğü bir toplantı yapıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İstanbul İl Sağlık Müdürlüğündeki toplantıya, ilgili hekim ve yöneticiler katıldı ![]() Toplantı öncesinde İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç ![]() ![]() ![]() İstanbul'un bir sanayi kenti olması nedeniyle uzuv kopmalarının kaçınılmaz olduğunu ifade eden Dokucu, ''Benim araştırmalarıma göre İstanbul'da yılda 700-1000 civarı kopu (uzuv kopması) olayıyla karşı karşıyayız ![]() ![]() ![]() ![]() Doç ![]() ![]() ![]() DOĞAN A ![]() Sultangazi'de geçen günlerde serçe parmağı kopan 12 yaşındaki Doğan A'ya zamanında müdahale yapılmamasına da değinen Doç ![]() ![]() ![]() Bu koordinasyonun 112 Acil Hattı üzerinden etkin bir şekilde sağlanabileceğini belirten Doç ![]() ![]() ''Vakada, hasta ancak dördüncü hastaneye vardığında ve müdahale yapılmaya başlandığında 112'nin haberi olmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YAŞANAN OLAY BİR ORGANİZASYONEL PROBLEM ![]() ![]() Bugünkü koordinasyon toplantısında mikro cerrahi hizmeti veren 16 hastaneden 36 uzman ve yetkiliyle bir araya geldiklerini belirten Doç ![]() ![]() ![]() Doç ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İl Sağlık Müdürü Dokucu, Sultangazi'deki olayla ilgili Sağlık Bakanlığının soruşturma başlattığını, bunun yanı sıra İl Sağlık Müdürlüğünün de kendi bünyesinde bir araştırma yaptığını sözlerine ekledi ![]() (AA) |
![]() |
![]() |
|