|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
akı, ilk, mucizesi, sürülür, yanık, yanıklara, yanıklarda, yardım, yumurta |
![]() |
yanıklarda ilk yardım yanıklara ne sürülür Yanıklara yumurta akı mucizesi... Yanık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() yanıklarda ilk yardım yanıklara ne sürülür Yanıklara yumurta akı mucizesi... YanıkYanıklarda ilk yardım nasıl yapılır? ÇOCUK YANIKLARINDA İLKYARDIM Derimiz, vücudumuzun dış dünya ile temas yüzeyidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doktorlar, yanığın ciddiyetini belirlerken yanan cilt bölgesinin genişliği ve derinliği yanında yakan maddeyi de göz önünde bulundururlar ![]() ![]() Deride kızarıklığa yol açan 2-3 santimetrelik küçük ve yüzeysel bir yanık önemli değildir, evde tedavi edilebilir ![]() ![]() Aman dikkat! Elektrik yanıklarında yanan saha küçük olsa bile derin dokular yanmış olabilir; mutlaka hekime başvurun ![]() Küçük Yanıklarda İlk Yardım: Küçük yanıklarda yanık bölgesini basınçsız akan soğuk suyun altına tutmak suretiyle ağrıyı azaltın ![]() ![]() Yanık su toplarsa üstünü gazlı bezle kapatıp bantlayın ![]() ![]() ![]() Yanığın üstüne krem, diş macunu ya da yoğurt gibi şeyler sürmeyin ![]() Çocuğunuz elbiseleriyle yanıyorsa hemen yere yatırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yanığın nedeni elektrikse çocuğun üzerine su dökmeyin ![]() Alevler söndüğünde büyük yanıklarda yapılacak ilkyardımı uygulayın ![]() Büyük Yanıklarda İlk Yardım: Kaynar suyla, kızgın yağ ya da kimyasal maddelerle temas etmiş olan giysileri çocuğun diğer yerlerine değdirmeden makasla keserek üzerinden çıkarın ![]() ![]() Yanık sahasını soğuk suyla serinletin ![]() ![]() ![]() ![]() Yanık bölgeyi temiz sargı bezi ile kapatın ![]() ![]() ![]() Alıntıdır |
![]() |
![]() |
![]() |
yanıklarda ilk yardım yanıklara ne sürülür Yanıklara yumurta akı mucizesi... Yanık |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() yanıklarda ilk yardım yanıklara ne sürülür Yanıklara yumurta akı mucizesi... Yanıkyanıklarda ilk yardım yanıklara ne sürülür Yanıklara yumurta akı mucizesi ![]() ![]() ![]() Yanıklarda, yanan bölgeyi yavaşça fakat bolca akan soğuk suyun altına tutmak yıllarca bilinen bir yöntemdir ![]() Peki yumurta akı? Hiç duydunuzmu bilmiyorum ama yumurta akı kullanılarak yanıklar basit ve etkin biçimde tedavi edilebiliyor ![]() Hatta bu yöntem itfaiyecilerin eğitimi sırasında ders olarak da veriliyor ![]() ![]() ![]() Bir yanık oluştuğunda,yanan alan ne olursa olsun ilk yardım, sıcaklık azalıncaya ve deri tabakalarını yakmayı bırakıncaya kadar soğuk suyun altına tutmaktır ![]() ![]() İki yumurtanın akını ayırıp çırpın ve yanan bölgeye bir saat boyunca süreklı tabaka tabaka yumurta akı uygulayın ![]() ![]() Yanan bölge yumurta akında mevcut ve aslında vitamin dolu bir plasenta (etene) olan kollajen sayesinde tamamen yenilenmektedir ![]() |
![]() |
![]() |
|