|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çeşitli, çıkmasına, damar, dışına, ilkyardım, kanama, kanamalarda, kanın, nedenlerle, nedir |
![]() |
Kanamalarda İlkyardım KANAMA NEDİR? Çeşitli nedenlerle kanın damar dışına çıkmasına |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kanamalarda İlkyardım KANAMA NEDİR? Çeşitli nedenlerle kanın damar dışına çıkmasınaKanamalarda İlkyardım KANAMA NEDİR? Çeşitli nedenlerle kanın damar dışına çıkmasına KANAMA denir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() o halde kanamaları hemen durdurmak gerekir iç kanama İç organlardaki dokuları besleyen kan damarlarının yırtılması ,zedelenmesi sonucu kanın damarlardan vücut boşluklarına akmasıdır ![]() İç kanamalar 2 şekilde olur ![]() Gözle görülebilen : Akciğer, mide, bağırsaklar, böbrekler vBulletin ![]() ![]() Gözle görülmeyen: Karaciğer, dalak, pankreas vBulletin ![]() ![]() İç kanamalar kişiyi ölüme götürebilir ![]() Bulguları: - Baygınlık hali, baş dönmesi vardır ![]() - Huzursuzluk vardır ![]() - Yüzde, dudaklarda ve parmak uçlarında solukluk vardır ![]() - Deri, nemli ve soğuktur ![]() - Susama hissi vardır ![]() - Nabız hızlı ve zayıftır ![]() ![]() - Solunum hızlıdır ![]() - Sanki hava alamıyormuş gibi his (hava açlığı) olur ![]() - Şuur azalır ve en sonunda şuur kaybolur ![]() YAPILACAK İLKYARDIM: - Yaralı sırt üstü yatırılır ![]() - Baş yana çevrilir ![]() - Şoka karşı tedbir alınır ![]() - Ağızdan içecek madde verilmez ![]() - Sarsmadan ambulans veya sedye ile hastaneye götürülür ![]() DIŞ KANAMALAR: Kanın damardan vücut dışına çıkmasıdır ![]() ![]() ![]() DIŞ KANAMALARI DURDURUCU YÖNTEMLER: Parmakla Basınç Yapma : Yara ufak ve kanama az ise, yara üzerine temiz bir bez ya da pansumanla bastırın |
![]() |
![]() |
|