Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cilde, derecede, faydaları, yararları, yoğurdun, yoğurt, ısıtılarak

yoğurdun yararları, yoğurdun cilde faydaları, Yoğurt, en az 90 derecede ısıtılarak

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

yoğurdun yararları, yoğurdun cilde faydaları, Yoğurt, en az 90 derecede ısıtılarak



yoğurdun yararları,

yoğurdun cilde faydaları,


Yoğurt, en az 90 derecede ısıtılarak mayalanma derecesine kadar soğutulmuş sütün, yoğurt mayası katılıp laktik asit mayalanmasına tabii tutulması ile elde edilen özel kıvamdaki süt ürünüdür


Sağlıklı beslenmenin önemli bir besini olan yoğurdun faydaları saymakla tükenmiyorEn son yoğurdun doğal bir nefes kokusu ve diş taşı önleyicisi olduğu da ortaya çıktı

İşte yoğurdun faydaları;



Zararlı bakterilerin üremesini durdurarak bağırsakların düzenli olarak çalışmasını sağlar


Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasında etkisi vardır, mide rahatsızlıklarını önleyicidir


Şeker hastaları için faydalı bir besindir, kan şekerini düzenleyici etkisi bulunmaktadır Kaymağı alınmış ve mutlaka ekşimemiş yoğurt tercih edilmelidir


Bağırsak düzensizliklerinin giderilmesine, özellikle çocuk ve yetişkinlerde karşılaşılan ishallerin tedavisine yardımcı olur


Bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların çoğalmalarına ve hatta yaşamalarına engel olur


Kanser riskini azaltır, özellikle kolon kanserine karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır


Vücuttaki kolesterol miktarının azalmasına yardımcı olur, LDL kolesterolü azaltır


Kandaki asit baz dengesini sağlıklı hale getirir


Süt ve süt ürünlerini tükettikten sonra laktoz intolerans nedeniyle bağırsaklarda gaz problemi yaşayan kişilerde laktozun parçalanması nedeniyle gaz oluşumunu azaltır


Bağırsakları temizlediği, zararlı bakterileri önleyerek ishal oluşumunu engellediği için gıda zehirlenmelerine karşı koruyucudur


Bağırsaklarda B vitaminlerinin bolca üretilmesini sağlar


Rahatlatıcı etkisi bulunmaktadır Bu nedenle iyi ve rahat bir uyku için idealdir


Kalsiyumun daha fazla emilmesini ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlamaktadır


Antibiyotik kullananlar, ilacın etkisiyle zarar görebilecek yararlı bakterilerin korunması amacıyla yoğurt yemelidirler


Midesi çok duyarlı olanlar ile oniki parmak bağırsağı ülseri olanlara dokunabilir Bu durumda dikkatli tüketilmelidir


Yoğurt ayrıca inulin adıyla bilinen, alt sindirim sistemindeki sağlığı geliştirici bakterilerin üremelerini ve canlı kalmalarını sağlayan prebiotik bir madde içermektedir Yoğurt gibi fermente süt ürünlerinin üretiminde kullanılan geleneksel laktik asit bakterileri gastrointestinal sistemde canlı kalamaz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.