|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
cilde, derecede, faydaları, yararları, yoğurdun, yoğurt, ısıtılarak |
![]() |
yoğurdun yararları, yoğurdun cilde faydaları, Yoğurt, en az 90 derecede ısıtılarak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() yoğurdun yararları, yoğurdun cilde faydaları, Yoğurt, en az 90 derecede ısıtılarakyoğurdun yararları, yoğurdun cilde faydaları, Yoğurt, en az 90 derecede ısıtılarak mayalanma derecesine kadar soğutulmuş sütün, yoğurt mayası katılıp laktik asit mayalanmasına tabii tutulması ile elde edilen özel kıvamdaki süt ürünüdür ![]() Sağlıklı beslenmenin önemli bir besini olan yoğurdun faydaları saymakla tükenmiyor ![]() ![]() İşte yoğurdun faydaları; Zararlı bakterilerin üremesini durdurarak bağırsakların düzenli olarak çalışmasını sağlar ![]() Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasında etkisi vardır, mide rahatsızlıklarını önleyicidir ![]() Şeker hastaları için faydalı bir besindir, kan şekerini düzenleyici etkisi bulunmaktadır ![]() ![]() Bağırsak düzensizliklerinin giderilmesine, özellikle çocuk ve yetişkinlerde karşılaşılan ishallerin tedavisine yardımcı olur ![]() Bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların çoğalmalarına ve hatta yaşamalarına engel olur ![]() Kanser riskini azaltır, özellikle kolon kanserine karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır ![]() Vücuttaki kolesterol miktarının azalmasına yardımcı olur, LDL kolesterolü azaltır ![]() Kandaki asit baz dengesini sağlıklı hale getirir ![]() Süt ve süt ürünlerini tükettikten sonra laktoz intolerans nedeniyle bağırsaklarda gaz problemi yaşayan kişilerde laktozun parçalanması nedeniyle gaz oluşumunu azaltır ![]() Bağırsakları temizlediği, zararlı bakterileri önleyerek ishal oluşumunu engellediği için gıda zehirlenmelerine karşı koruyucudur ![]() Bağırsaklarda B vitaminlerinin bolca üretilmesini sağlar ![]() Rahatlatıcı etkisi bulunmaktadır ![]() ![]() Kalsiyumun daha fazla emilmesini ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlamaktadır ![]() Antibiyotik kullananlar, ilacın etkisiyle zarar görebilecek yararlı bakterilerin korunması amacıyla yoğurt yemelidirler ![]() Midesi çok duyarlı olanlar ile oniki parmak bağırsağı ülseri olanlara dokunabilir ![]() ![]() Yoğurt ayrıca inulin adıyla bilinen, alt sindirim sistemindeki sağlığı geliştirici bakterilerin üremelerini ve canlı kalmalarını sağlayan prebiotik bir madde içermektedir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|