Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böcekler, margarini, yemeği

Margarini Böcekler Yemedi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Margarini Böcekler Yemedi



Margarini Böcekler Yemedi








Kimyasal içerikleri oldukça yüksek oldugu ve dogal olmadiklari için karincanın dahi yanina yaklaşmadığı margarini ne kadar tüketiyorsunuz?


Medical Park Göztepe Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet Uzmani Gizem Keservuran, tabiatta normalde bulunmayan trans yag içerigi yüksek margarinlerin, dogal olmaktan uzak oldugunu söyledi Margarinlerin oda sicakliginda erimeden ve bozulmadan uzun süre kalabilecegini belirten Keservuran, ?Kimyasal içerikleri oldukça yüksek oldugu ve dogal olmadiklari için karinca dahi yanina yaklasmamaktadir; çünkü margarini bir besin ve gida olarak görmemektedirler Böcekler dahi kimyasallardan uzak dururken, insanlarimizin mutfaklarinda hâlâ margarin bulundurmalari düsündürücüdür!? diye konustu


Hidrojenlenmis yaglarin dogal olmadigini, kimyasal islem görmüs yaglar oldugunu ifade eden Gizem Keservuran, trans yag asitlerinin sebep oldugu rahatsizliklara dikkat çekti ve su uyarilarda bulundu: ?Vücuda alinan fazla enerjinin yag olarak depolandigini biliyoruz Vücutta dolasan yüksek miktarda kötü huylu kolesterol karacigerle basladigi harabiyeti tüm organlarimiza yaymakta ve zincirin halkalari dagilmaktadir?

Margarinler 'yapay'dir Ayrica, saglik açisindan zararli olarak bilinen doymus yaglarin (tereyag, peynir, kaymak) bile vücutta bir islevi vardir

Hidrojen yapisi degistirilerek üretilen trans yaglar ise kesinlikle vücutta hiçbir isleve sahip degildir


Fast food restoranlarinda ve büfelerde kullanilan kismî hidrojenize kizartma yaglari, trans yaglarin bulundugu önemli bir kaynagi olusturuyor Bu yaglar, tekrar tekrar kullanilabildikleri ve daha ucuz olduklari için tercih ediliyor Bir diger önemli trans yag asidi kaynagi ise; bisküvi, çikolata, kek, gofret, mayonez ve cips gibi ticari ürünler Ürünlerin içindeki yag, oda sicakliginda erimemekte, ayrica ürünün raf ömrü uzamaktadir


Basin 14042009


Beslenme ve diyet uzmani Petek Ari Turaci'nin verdigi bilgiye göre ise, trans yag asiti içerikleri bir arastirmaya göre, ülkemizdeki bisküvi çesitlerinde yüzde 10-305, gofrette yüzde 218, misir cipsinde yüzde 07, kek çesitlerinde yüzde 46, krakerde yüzde 21, milföy hamurunda yüzde 163?tür


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.