|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
başında, besinler, bilinmesi, gerekenlerin, grup, hakkında, lifl, lifli |
![]() |
Lifli Besinler Lifli besinler hakkında bilinmesi gerekenlerin başında, iki grup lifl |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lifli Besinler Lifli besinler hakkında bilinmesi gerekenlerin başında, iki grup liflLifli Besinler Lifli besinler hakkında bilinmesi gerekenlerin başında, iki grup lifli besin olduğunun bilinmesi gelir: suda eriyen ve erimeyen lifler ![]() Suda erimeyen lif içeren besinler (kuru erik gibi), dışkının miktarını artırarak, bağırsak faaliyetlerinin düzenlenmesinde son derece fayda sağlarlar ![]() ![]() ![]() Suda eriyen lif içeren besinler (yulaf ezmesi ve çavdar unu gibi), hakkında bir çok çalışma bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her iki tür liflerin kaynağı sebzeler, meyveler ve rafine edilmemiş hububattır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşağıda lif bakımından zengin besinler ve lif miktarları belirtilmiştir ![]() LİFLİ BESİNLER Ahududu (ağaççileği), 1 kase ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Armut, 1 büyük ![]() ![]() ![]() ![]() Böğürtlen, 1 kase ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buğday, 1/4 kase ![]() ![]() ![]() ![]() Elma, orta boy (özellikle kabuğu) ![]() ![]() ![]() ![]() Havuç, 1/2 kase haşlanmış ![]() ![]() ![]() Kepek, 3/4 kase ![]() ![]() ![]() Kuru erik, 1 adet ![]() ![]() ![]() Kuru fasülye, 1/2 kase ![]() ![]() ![]() ![]() Kuru incir, 1 adet ![]() ![]() ![]() Kuru üzüm, 3/4 kase ![]() ![]() ![]() Küçük kuru fasülye, 1/2 kase ![]() ![]() ![]() Mercimek, 1/2 kase ![]() ![]() ![]() ![]() Mısır, 1/2 kase ![]() ![]() ![]() ![]() Rafine edilmemiş pirinç, 1/2 kase ![]() ![]() ![]() Sade beyaz ekmek, 1 dilim ![]() ![]() ![]() Sade spagetti, 1 kase ![]() ![]() ![]() ![]() Yağsız patlamış mısır, 1 kase ![]() ![]() ![]() Yeşil bezelye, 1/2 kase ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|